Vergankelijkheidsdag

De eerste dag van de herfst is uitgeroepen tot Vergankelijkheidsdag
door Bureau Morbidee, in samenwerking met het Engelse Rituals Today. Daar heet de dag Mortality Day. Het idee is om wereldwijd een dag te organiseren waarin je de kans krijgt om stil te staan bij je sterfelijkheid. Het liefst met je geliefden.

Een dag om te beseffen dat je leeft, en hoe waardevol dat is. Een dag om met elkaar te praten over de belangrijke dingen waar je zo vaak niet aan toe komt.

Op 19 september 2020, de zaterdag vóór Vergankelijkheidsdag, organiseer ik een wandeling over begraafplaats Oud Eik en Duinen, om bij een aantal monumenten stil te staan bij herinneringen aan overleden personen die je wilt noemen, en ervaringen van sterfelijkheid. De wandeling begint om 14.00 bij het hek van de begraafplaats en duurt zo lang je wilt.

Aanmelden kan via het contactformulier of een e-mail aan info@leefgetijden.nl; geef ook even aan met hoeveel personen je wilt komen. Graag tot dan!

In Den Haag verzorgde ik de zaterdag vóór Vergankelijkheidsdag 2019 een bijeenkomst over Döstädning, een Zweedse traditie om je spullen op te ruimen voor je sterft.