Stel, je kunt helpen

Stel, je bent 28. Je leven ligt voor je. Hoewel: sinds 3 jaar is het gekaapt door extremisten. In je woonplaats Raqqa, Syrië, is IS de baas. Jij wordt gerekruteerd om als ICTer een wifinetwerk aan te leggen. Het gesprek maakt je duidelijk wat je opties zijn en je kiest vluchten. Je gaat via Turkije op een wankel bootje naar Griekenland. Elf uur lang sta je doodsangsten uit.

Je overleeft.

Je loopt kilometer na kilometer door Europa naar Nederland en daar begin je meteen de taal te leren, contacten te leggen en pogingen te doen om aan het werk te komen. Elk initiatief grijp je aan. Je bent solidair met medevluchtelingen en als je Nederlandse les krijgt aarzel je geen moment om je medecursisten mee te nemen naar een taalcafé waar je extra kunt oefenen. Iedereen kan delen in wat jij ontdekt. Je geeft les op scholen over de vraag hoe het is om vluchteling te zijn en draagt bij aan de bewustwording van de nieuwe generatie Nederlanders. Je doet vrijwilligerswerk en bezoekt elk evenement dat jou een baan kan opleveren, zodat je de uitkering die je geniet kunt terugbetalen.

En dan word je uitgenodigd om mee te lopen in de Nacht van de Vluchteling.
Je zegt Ja. Natuurlijk zeg je Ja.
Je kiest een bescheiden sponsorbedrag, want zo groot is je Nederlandse netwerk nog niet. De dag voordat je gaat lopen is het bedrag nog niet gehaald. Voor jou maakt dat geen verschil, je gaat toch wel lopen.

Dat kan anders.

Stel, je woont in Nederland en gaat als vluchteling in de Nacht van de vluchteling aan een sponsorloop meedoen. Als je de middag voor die sponsorloop je aanmelding checkt, zie je ineens dat je je streefbedrag van € 500,- gehaald hebt. Omdat er mensen zijn in Nederland die het je gunnen, als je voor je lotgenoten loopt.

En jij kunt daarvoor zorgen.

Stel, je leest dit. Je leeft je hele leven lang al in dit veilige Nederland. En je vraagt je af wat je zou kunnen doen voor een vluchteling. Een klein gebaar, het afstaan van een klein bedrag dat je zou uitgeven aan een pakje sigaretten of een cappuccino om de hoek.
Stel, je besluit om mee te doen.

Honderd mensen die hun cappuccino doneren en hij is er.

Wie?

Mijn vriend Hameed Alhowidi.

Doneer hier.

Dankjewel, namens Hameed en miljoenen vluchtelingen wereldwijd.

Naschrift

Hameed sponsorbedrag 505,-

Het is gelukt: Hameed heeft het eindbedrag van € 505 bereikt dankzij jullie gulle donaties! Hartelijk dank.

Comments are closed.