Opdrachtgevers

Als je als professional werkt in de uitvaart, in de stervensbegeleiding of de palliatieve zorg, en je hebt behoefte aan verdieping van je kennis en je inzichten, dan bied ik graag mijn expertise aan.
Of misschien wil je je inzichten delen met anderen en je door hen laten inspireren. Ik bied cursussen en workshops aan om je kennis en inzichten te verdiepen en kan optreden als gespreksleider. Daarin geef ik veel ruimte voor eigen inbreng en wederzijdse inspiratie van deelnemers.

Opdrachtgevers waren onder meer:
Monuta
in samenwerking met
Agora
voor een cursus over rituelen rond het sterven voor verpleegkundigen en thuiszorgmedewerkers in de palliatieve zorg.
Hospice Duin- en bollenstreek in samenwerking met Monuta Leiden voor een cursus over rituelen als ‘aandacht in actie’ voor vrijwilligers.

Voor de jaarlijkse herinneringsvieringen: het herdenken van overleden bewoners.

Doodgewoon in Den Haag

Voor een workshop over rouw in het kader van de manifestatie “We doen alles voor de laatste keer”.

Alleen Café
Het AlleenCafé van de samenwerkende kerken in Den Haag voor een bezinningsbijeenkomst over steunende rituelen bij eenzaamheid en rouw.


Voor een lezing over de waarde van rituelen bij een uitvaart: Netwerk uitvaartvernieuwers.

Yarden

Voor een docentenhandleiding en een boekje voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool over olifanten en rouw: Leven en dood van de olifant en Zoo.


Gaandeweg Uitvaarteducatie: de basisopleiding Ritueelbegeleiding en een deel over afscheidsrituelen en geanticipeerde rouw in de opleiding Begeleider Levensafronding.

Stichting Transmurale Zorg Haaglanden: voor een workshop over rouw en rituelen waarbij de aanwezigen de kunstvorm Kintsugi beoefenden.

Het programma Palliantie van ZonMW: voor een training voor verpleegkundigen ‘Mantelzorgondersteuning op Maat’ bij Mantelzorg.nl en de Hogeschool Rotterdam .

Hospice en Thuiszorg Amandi: een workshop over afscheidsrituelen aan de hand van de Transitiecirkel.

Congressen met zorg, voor workshops over levenseinderituelen voor vrijwilligers in hospices en verpleegkundigen en verzorgenden in de terminale thuiszorg.